Terug naar Nieuw politie-uniform Bericht schrijven
Bericht 92 t/m 111 van 151
Naam Monique
Datum 17-09-2004 20:45:45

Hoi Rob,

Was ik aan het kijken op de site van de npb en tot mijn verbazing zag ik dat jij nog steeds altijd even enthousiast actie voert tegen dat belachelijke nieuwe uniform dat net als C2000 niet op tijd komt!!! Ik heb in de begindagen bij onze collega's in het Flevolandse de meningen over het uniform op het enqueteformulier gezet.
Ik zag dat mensen zich kunnen registreren op jouw site, maar ik kon zo snel niet vinden hoe dit moet HELP!!!

Ik hoor het wel.

Groeten,

Monique

Reactie van beheerder

Hoi Monique,

Wat bedoel je met registreren? Jezelf inschrijven voor de nieuwsbrief is heel simpel; stuur een mailtje naar nieuwsbrief@politie-uniform2002.cjb.net

Het online mailformulier en de burgerenquête kun je vinden op de actiepagina (zie link links)

m.vr.gr. Webmaster Rick

Naam Aart
Datum 16-09-2004 19:24:38

Hallo Rob

Afgelopen nacht 8 uur lang in de auto gezeten met je medestrijder. Deze nachtdienst is door Rick gebruikt mij bij te praten over het wel en wee van het nieuwe uniform. Als jonkie bij de politie is de strijd tegen het uniform mij gedeeltelijk ontgaan. Maar bij deze mijn steun en bovenal complimenten voor jullie werk van de afgelopen jaren.

Als Rick actie kan voeren zoals hij lult komt dat nieuwe uniform er zeker niet en kan ik binnenkort gewoon weer blauwe overhemden bestellen.

Reactie van beheerder

beste Aart,
Rick is niet alleen Webmaster, hij is ook één van de betere politiemensen die ik ken. En dat durf ik te stellen, zonder ook maar één uur (laat staan acht!) met hem in de auto te hebben gezeten. Je hebt het dus gewoon getroffen.

Bedankt voor je steun en complimenten.

Rob van Schaik
--------------------------
Pfff. Het is maar goed dat ik hoge schoenen (ME-kisten) draag, anders ging ik er naast lopen..


m.vr.gr. Webmaster Rick

Naam G. Kelderman
Datum 13-09-2004 17:04:22

Beste mensen van deze website,
het ziet er allemaal mooi uit. En dan doel ik echt niet op de nieuwe outfit van de politie. Mooie site en prima uitgebreide info.
Blijf strijden voor een werkbaar tenue!!!

Reactie van beheerder

Beste G.

Hartelijk dank voor je complimenten. Vannacht vertelde een collega mij, dat hij het beter kon. Aart, ik daag je uit voor een nieuw jasje voor deze site!

m.vr.gr. Webmaster Rick

Naam Thijs
Datum 07-09-2004 13:26:58

Ik vind het nieuwe unifrom helemaal niet mooi, en het draagt niks bij aan de (toch al zo hard nodige) gezagsuitstraling van de politie.

Ik vind dit een mooie site en een goed initiatief.

Groetjes,
Thijs

PS Ik heb "Blauwe plekken" gelezen in 3 dagen, mooi boek!!

Reactie van beheerder

beste Thijs,
bedankt voor je bijdrage en de complimenten. Ik neem aan dat je een collega bent?

Rob van Schaik

Naam Joyce kroon
Datum 03-09-2004 17:30:31

hallo,
ik ben nu net een maand in opleiding en ben nog zeer blij dat ik het oude uniform nog heb. maar idd ik heb wel al de nieuwe schoenen en die zweten inderdaad heel erg. Het nieuwe uniform is niks. koppel over de jas!! en die jas, achterop en stukje stof wat je dan naar beneden moet laten hangen zodat politie zichtbaar is, dat hoort er gewoon in vast te zitten. geborduurd bijv. nee ben er niet blij mee en ik hoop dat het nog een lange tijd duurt voorat het word ingevoerd

Reactie van beheerder

hoi Joyce,
Het oude uniform hangt in het politiemuseum in Apeldoorn. Het huidige uniform draag ik nog steeds met veel (werk-)plezier. Het nieuwe uniform is inderdaad een ramp.
De koppel-over-de-jas was een zinloos probeersel van de kleermakers van de HUNP, maar dat is door draagproeven heel snel in de vuilnisbak gegaan.

Succes met je opleiding,

Rob van Schaik

Naam Gerald Kranenburg
Datum 17-08-2004 16:38:23

Ik heb eigenlijk dringend behoefte aan nietwe kleding omdat ik behoorlijk wat kilo's kwijt ben geraakt,maar ik durf gewoon niets te bestellen. Ook een negatief berichtje over de nieuwe schoenen, Ik heb nu 1 maand de nieuwe schoenen aan gehad en kreeg gigantisch veel last van zweet voeten. Het was zo erg geworden dat ik een infectie van kreeg. Volgens de huisarts komt dit door de schoenen. Is dit bij meerdere collega's ook het geval?
Bedankt Gerald Kranenburg

Reactie van beheerder

beste Gerald,
je bent niet de enige, echt niet. Sterker nog: als ik voor elk negatief bericht over die nieuwe galaslippers een Euro ontvang, dan ga ik vanavond nog twee grote pizza's halen....
Ik heb ze slechts 1 week gedragen en daarna (op advies van een orthopaedisch chirurg) weer vlot retour gestuurd.
Misschien is een advertentie op Intranet in je korps een idee?

vr.gr.
Rob

Naam Patrick van Loon
Datum 20-07-2004 19:32:51

Geef die Leidse collega het budget. Hij heeft begrepen wat wij willen. P.S.: blijf ook van mijn leren jas af.

Naam Robin Visser
Datum 09-07-2004 12:17:53

De uncle mike koppel die ik gelukkig ook in mijn bezit heb is te verkrijgen bij dump2000. Dit zit in verschillende plaatsen door nederland heen moet je ff op internet kijken. En bestel dan gelijk bij de dump een paar duizend combat broeken en blauw baretjes voor alle politie collega`s in nederland.
Groeten Robin
Zaanstreek Waterland

Naam Wim Janssen
Datum 23-06-2004 23:35:56

Hoi, ik ben dringend op zoek naar de Uncle Mike belt (Ultra duty) in het zwart.

Is op verschillende adressen -tijdelijk- uitverkocht of alleen in het groen leverbaar.
Dus heb je een adres laat het ff weten.

Reactie van beheerder

hallo Wim,
Goed blijven zoeken vrees ik... Bij de Dienst Logistiek in Apeldoorn liggen enkele duizenden 'nieuwe' koppels te wachten op bestelling. Wat gek toch, dat ze daar in het magazijn blijven liggen, terwijl er in heel Nederland geen Uncle Mike meer is te krijgen...
Hoe zou dat toch komen?

Succes,
Rob

Naam Marcel
Datum 19-06-2004 19:06:42

Nog steeds geen nieuw uniform... Laat maar zitten voor mijn part! Jammer dat we sinds 01/01/2004 niets meer mogen of kunnen bestellen (geen punten meer gekregen...). Wie gaat daar eens iets aan doen? Ik ben bijna door mijn blauwe overhemden heen. Dus een vraagje aan jullie: Door mijn leren jas (10 jr. oud) worden de kragen van mijn overhemden zwart aan de buitenzijde. Als of het zwarte leer zijn kleur kwijtraakt. De overhemden zijn bijna niet meer schoon te krijgen. Dat wordt lekker met witte overhemden! Wie weet daar een oplossing voor? Succes verder met deze site en bedankt voor de nieuwsbrieven!

Reactie van beheerder

beste Marcel,
ga eens praten met iemand van de OR in jullie korps. En laat je vakbondsvoorzitter weten wat je van deze schandalige chaos vindt.

Leer is prima te behandelen met een zogenoemde 'conditioner'. Daarvan zijn er diverse soorten te koop. Sommige producten zijn gecombineerd met een reiniger. Ik gebruik Roots Mink Oil, ook om de jas soepel en waterdicht te houden. Heb ik ooit gekocht bij een zadelmaker....
Het leer raakt zijn kleur niet kwijt, het feit dat de kraag van je overhemd vies wordt is gewoon vuiligheid. Poetsen dus.

Rob

(het lijkt wel een reclamepraatje)

Naam ron coerver
Datum 18-06-2004 11:38:05

Kunnen we de gehele gang van zaken rondom dit fiasco "Het nieuwe uniform", niet eens opgeven voor het programma: "Over de balk"? Tenminste mocht dit programma nog bestaan.
Als wij ons dagelijks werk op deze manier zouden uitvoeren en de burger op zo'n manier zouden behandelen zoals men ons als diender behandeld, zouden we ons "oude" dienstjasje aan de kapstok kunnen hangen.
Het lijkt wel of we met de kledingmaffia te doen hebben, er zullen wel een of meerdere instanties (cq.personen)te veel hebben opgestreken met het geven van opdrachten en is er geen weg meer terug!

Dit heeft niets meer met imago te maken, dit is gewoon stijfkoppigheid en een gemaakte blunder niet durven toe te geven.
Men moet en zal ons dit overbodige en vooral belachelijk uniform door de strot duwen, koste het wat het kost!

Schande, langzaam maar zeker komt er bij mij een soort schaamtegevoel op, dat wij dit alles met ons laten gebeuren.

coll. uit L-zuid

Reactie van beheerder

beste Ron,
een aantal collega's heeft dat een jaar of twee geleden al eens geprobeerd. Zonder succes. Ik weet eigenlijk niet of ik dat jammer moet vinden. Ik ben wijkagent en vind mijzelf een vertegenwoordiger van de politie. Er zijn dingen die wij doen waar ik trots op ben en er gebeuren ook dingen waar ik mij diep voor schaam. Die kan ik als vertegenwoordiger niet verkopen. De weerzinwekkende en geldslurpende gekte rondom het nieuwe uniform valt in de laatste categorie.

Rob van Schaik

Naam van Vessum/Vendel...
Datum 13-06-2004 21:17:10

Geachte Dames en Heren,

Na het overlijden van mijn vader Leo Vendelbosch (in actieve dienst bij de politie)16 mei jl, ben ik op zoek naar afbeeldingen van politie-uniformen van het uitgaans-tenue om deze na te maken. Is er iemand in het bezit van foto's en/of een internet-site waar verschillende afbeeldingen opstaan van uniformen met sintels en dergelijke. Bij voorbaat dank voor de medewerking.

Naam Alexander Westerink
Datum 12-06-2004 01:00:09

Het nieuwe politie uniform is een regelrechte aanfluiting. Hetb is een uniform dat totaal geen gezag uitstraald. Vooral het petje is heel ernstig. Dat zulke petjes uberhaupt in het brein van 'mensen' opkomen. Een politieagent hoort een pet in militaire stijl op te hebben. Dat straalt gezag uit, niet een baseball-cap. Ook de leren jassen moeten blijven. Dat is stoer en autoritair.

Een welgemeende groet,

Alexander Westerink (alias Exel von Kleist)

Reactie van beheerder

beste Alexander,

Het nieuwe uniform heeft een wervingsondersteunende en gezaghebbende uitstraling. Het is representatief, functioneel en eenduidig.
Leer is een oud en stug materiaal, dat bovendien brandgevaarlijk is.

Het nieuwe uniform is écht een enorme verbetering.

Zegt de Raad van Hoofdcommissarissen.....

Rob van Schaik (alias Rob van Schaik)

Naam Piet
Datum 09-06-2004 12:44:46

Enige tijd terug nieuwe schoenen besteld. Ik kreeg dus de nieuwe halfhoge schoenen met brede leest. Deze zijn zeer soepel qua leder. Na enige tijd deze schoenen gedragen te hebben kreeg ik last van mijn rug en ook bleek dat er witte plekken op kwamen ivm zweet. Goed poetsen en blijven poetsen is een optie. Ik weet dat de meningen ook verdeeld zijn over de
Mephisto schoenen maar in de dagelijkse praktijk lopen er toch erg veel collega's op deze schoenen. Ik zelf vind het een perfecte schoen (ik draag het hoge model). Ik heb met deze schoenen beslist geen rugklachten. Erg jammer dat deze niet meer te verkrijgen zijn.

Reactie van beheerder

Beste Piet,
Niet alleen de meningen over schoenen lopen uiteen, de voeten die er in zitten zijn ook zeer divers. Ik heb mij uitgebreid laten voorlichten door een orthopaedisch chirurg en een podotherapeut. Het precieze percentage weet ik niet meer, maar grofweg een kwart van de mensen heeft 'iets' (in meer of mindere mate) met hun voeten. Schoenen zijn derhalve zéér persoonsgebonden.
Ik heb de nieuwe schoenen ook een week in huis gehad en ze meteen aan de specialisten laten zien. Reactie van de orthopaed: "De politie moet zeker bezuinigen...?"
De Mephisto's bijvoorbeeld hebben een betere demping. Zeker als je rugklachten krijgt, denk ik dat je daar gevoelig voor bent.

Ik heb via mijn huisarts een aanbeveling voor Mephisto's gekregen en ik blijf ze dus dragen. En ik ben niet de enige.

De éénduidigheid die de Raad van Hoofdcommissarissen wil, kan NOOIT van toepassing zijn op schoeisel.

vr.gr.
Rob van Schaik

Naam Michel
Datum 24-05-2004 09:49:15

Beste Rob,
Ze wilden eenheid van tenue. Heb je wel eens op de weklvloer gekeken. We mogen en kunnen geen kleding meer bestellen, en als je iets kunt bestellen is het iets nieuwe. (overhemd) De helft van mijn bureau loopt nu al in een 'doorkijk' overhemd.
Laat ons gewoon ons werk doen met goede, werkbare en enig representatieve kleding die we zelf uitegzocht hebben. We bedoel ik de gewonen mens op de wekvloer.

Michel

PS de vakbonden geven ook geen thuis meer. Heb intussen meerdere brieven geschreven aan de NPB. Deze heeft mij in de steek gelaten alsmede menig Tweede Kamer lid.

Reactie van beheerder

Hallo Michel,
Op dit moment is de chaos groter dan ooit tevoren. En dat zal voorlopig niet veranderen, zeker niet als we straks worden opgescheept met kantoorhemden, galaschoentjes, piccolojekkies en fietsbandkoppels. Héél veel collega's gaan dan alternatieven zoeken en aanpassingen doen. Let maar op.
Voor wat betreft je PS: Nog altijd zeggen de vakorganisaties niet te zijn uitgespeeld aan de onderhandelingstafel. Ik ben benieuwd.....

Rob

Naam Ronald
Datum 16-05-2004 18:45:36

Beste Rob,

Ik ben een collega en werk in Amsterdam.
Ik heb inderdaad net als vele collega's en natuurlijk burgers een echte afkeur naar het nieuwe uniform toe.

Je zal dit misschien wel vaker gehoord hebben, maar is het misschien niet eens een idee om eens op de werkvloer dus bij de collega's zelf een enquete te houden met voorbeelden van hoe wij ons uniform het liefste zien verbeteren en in wat wij willen, en aan de hand daarvan een uniform maken en dan een draagproef organiseren? Deze natuurlijk ook wederom door de burger laten beoordelen. Het is geen goedkoop grapje, maar lijkt me wel een goed idee, dit is althans wat ik verneem in het wandelgangen informatie systeem bij ons in het korps.

Groeten,
Ronald

Reactie van beheerder

Hoi Ronald,

Suggesties zijn sinds de start van deze site veelvuldig gedaan. Blader maar eens door het gastenboek (vergeet de historie niet). Zoveel mensen, zoveel ideeën. E.e.a. is samengevat bij de link "Hoe Het Ook Kan". Met name de afbeelding van Florus heeft veel goedkeuring mogen wegdragen.

Alles wat geld kost kun je overigens uit je hoofd zetten. Er zal enthousiasme genoeg zijn, maar er zullen in de praktijk weinigen zijn die daadwerkelijk hun portemonnee trekken.

Met vriendelijke groet,

Webmaster Rick

Naam Guurtje
Datum 15-05-2004 18:31:32

Hallo daar!
Ik ben een collega in opleiding en loop als een van de weinigen op school in de nieuwe witte bloes. Hij wordt niet alleen eerder zichtbaar vies, ook is de stof dunner dan die van de blauwe bloes wat vooral ook voor de dames erg vervelend is omdat de bloes dus gewoon doorschijnt!! Gelukkig zit er op deze bloes nog niet dat belachelijke embleem wat ze op de bloes willen hebben en lopen wij ook nog niet met het strikje in plaats van het sjaaltje wat dus vervangen gaat worden. Als er een intekenlijst is tegen het nieuwe uniform: waar kan ik tekenen?!

Reactie van beheerder

hallo Guurtje,
De inteken-lijsten hebben op honderden politiebureau's gehangen. Alweer twee jaar geleden.... Ruim vierduizend collega's die reageerden zijn het met je eens. En waarschijnlijk de meeste collega's die niet reageerden ook.
Stuur a.u.b. een brief met je op- en aanmerkingen naar de politievakorganisaties.

Rob van Schaik

Naam Arie
Datum 24-02-2004 15:18:31

Werd op politie-prikbord attent gemaakt op deze site. Een goed initiatief!

Ben zelf geen politieman en kan dus niet oordelen over draagcomfort, gebruikersgemak e.d. Kan alleen iets zeggen over de uitstraling. Ik vind dat het huidige uniform veel meer gezag uitstraalt dan het voorgestelde nieuwe uniform met die stomme cap. Hét voorbeeld van een gezaguitstralend uniform vind ik overigens dat van de politiemensen in de USA. Maar dat zal persoonlijk zijn. Ik hoop toch dat jullie dienders een uniform zullen krijgen waarmee het goe werken is en dat ook nog iets uitstraalt. Succes!

Reactie van beheerder

beste Arie,
bedankt voor je bijdrage.
De mensen die het nieuwe ontwerp hebben bedacht zijn ook (nauwelijks) politiemensen. Je mening over uitstraling sluit aan bij wat wij eigenlijk al wisten en wat onze enquête heeft uitgewezen.

vr.gr.
Rob van Schaik

Naam Marco
Datum 15-02-2004 23:18:21

Ik wil allereerst melden dat ik dit een hele goeie site vind. Top dat iemand zo het initiatief neemt!!
Over het uniform: Het is natuurlijk politie-eigen om te gaan klagen als we gaan veranderen. Persoonlijk vind ik de witte overhemden wel mooi, staat netjes en zullen denk ik niet veel sneller vuil worden dan een lichtblauwe. Uiteindelijk draag IK 'm toch maar 8 a 10 uur op een dag. Daarbij vind ik het heel jammer dat we straks geen leren jassen meer hebben. Ik vind het uitstraling hebben, stevigheid en bescherming.
Voorderest wil ik niet teveel klagen... Uiteindelijk zullen een hoop kleine veranderingen zich toch op de werkvloer moeten gaan bewijzen. En de politie zou de politie niet zijn om alles over een paar jaar weer terug te draaien!
Groeten uit Delft!

Reactie van beheerder

Marco,
dank voor je compliment. Dat het 'politie-eigen' is om meer dan kritisch ten aanzien van veranderingen te staan is gebaseerd op ervaring denk ik. Er wordt de laatste jaren soms vooral veranderd om het veranderen.
Wit staat inderdaad heel netjes. Persoonlijk vind ik 'netjes' bij een gala-uniform passen, niet bij een werkpak. Maar omdat het nieuwe uniform vooral NETJES moet, wil men bijvoorbeeld van de leren blouson af.

vr.gr.
Rob van Schaik

Naam Michel (Haaglanden)
Datum 11-02-2004 09:02:36

Geef de politie een nieuw uniform die ze niet willen en gooi 100 miljoen euro over de balk.
'

Is dit crimineel of crimineel?

Reactie van beheerder

Michel,
het 'valt reuze mee'. Het nieuwe uniform is beraamd op 23 miljoen Euro. Da's toch een koopje?

Rob van Schaik

Vorige klachten - adverteren - gratis gastenboek Volgende