Terug naar Nieuw politie-uniform Bericht schrijven
Bericht 72 t/m 91 van 151
Naam Michel (Haaglanden)
Datum 11-02-2004 08:53:42

Beste Rob ik hoorde dat de bonden op de volgende punten overeenstemming hebben bereikt

Nu is overeenstemming bereikt over (conform specificatie RHC)
- De pet
- De hoed
- De tuniek
- De overjas
- De zomerpantalon (dames en heren)
- De winterpantalon (heren)
- De rok
- De zomer handschoen (snijveilig)
- De regenbroek
- De trui
- De sokken
- De stropdas en
- De slip-over.

Als ze maar niet denken dat ik met een lego pet en jas ga lopen. We blijven vechten.

Michel

Reactie van beheerder

Over de CAP is nog geen overeenstemming Michel. Met 'de pet' bedoelen ze de huidige pet, maar dan in een verbeterde (lichtere) versie.

Dat er ook een akkoord is over die WAARDELOZE trui en slip-over verbaast mij. Ik heb nog NIEMAND daar iets positiefs over horen zeggen.

Rob van Schaik

Naam Brenda van Broekh...
Datum 08-02-2004 23:33:18

Ik zal niet meteen beginnen met afbranden, er zitten namelijk best wel goede dingen aan het nieuwe uniform, maar je moet wel goed zoeken. Ik vind om te beginnen het witte overhemd echt helemaal niets, het wordt te snel vies. De pet vind ik te vrijetijds en straalt absoluut niets uit. De zolen van de schoenen zijn te dun, als je ergens op een bouwterein of wat dan ook moet lopen is het risico dat je ergens instapt veel te groot. De parka vind ik best een goed idee, maar waarom moet de blouson weg???? Er zijn nog wel meer kleine dingen, maar die zijn nu niet de moeite waard. Deze punten vind ik toch wel het belangrijkste.

Reactie van beheerder

Helemaal mee eens Brenda.

Rob van Schaik

Naam Freek Zwaagman
Datum 06-02-2004 12:42:14

Als niet drager, fulltime motorrijder, snap ik wel de kritiek. Maar de oorzaak was de wildgroei in uniformkleding en het feit, dat de politie, wij met z'n allen dus, er als voddebalen bij zijn gaan lopen, met "toestemming" van leidinggevenden. En dit is de uitkomst. Ik geloof, dat het nestbevuilen wordt genoemd.

Reactie van beheerder

Mee eens Freek. De Dienst Logistiek werd een kleine Wehkamp en aan het 'kledinggedrag' van sommige collega's is best wat te verbeteren.
In de ene regio wilde de KC wit, in de andere blauw. In plaats van het kledingpakket drastisch te verkleinen en vervolgens de werkvloer te betrekken bij enkele FUNCTIE-afhankelijke verbeteringen, heeft men met een dure projectgroep het wiel opnieuw uitgevonden.

collegiale groet,
Rob van Schaik

Naam Ron Coerver
Datum 05-02-2004 19:52:00

Ben zoals de meesten van jullie ermee eens dat er niet veel deugd van dit nieuwe uniform, zou zelfs niet weten wat eigenlijk wel.

- wat is er eigenlijk mis met het oude?
Zoals de leren jas, die mag er voor mij blijven.

Buiten enkele kleine aanpassingen, zoals b.v. een ander petje (niet dat fanfare-petje wat ze nu willen) en mogelijk ander schoeisel (waarom krijgt men de Lowa's niet in het pakket?)
En b.v. een andere broek (soortgelijk als hondengeleiders), zoals bij veel buitenlandse korpsen voor de noodhulpdiensten/buitendienst.
Dan kan men voor binnendienst/wijk een nette uniformbroek dragen.

Maar vooral, als we er met zo velen tegen zijn, waarom wordt er dan niet gezamenlijk actie gevoerd tegen dit nieuwe uniform of anders waarom wordt er door de bonden geen actie op touw gezet?

gr. ron

Naam foppe
Datum 04-02-2004 19:33:06

Ik ben van mening dat het nieuwe uniform een verbetering is van de politie. Het witte overhemd is lekker luchtig in de zomer. De pet zorgt voor een jonge frisse uitstraling en ik heb van collega's al gehoord dat de schoenen ook ideaal zijn. Daar komt bij dat ik zo'n kort zomer jasje ook wel in de winter draag en anders begin ik wel met het dragen van de parka in augustus, dat compenseert dan weer met de overhemden,

,maar ja, je begrijpt dat je het bovengenoemde niet serieus moet nemen

Reactie van beheerder

hé Foppe,
ik ben het niet met je eens. Het nieuwe uniform is ECHT een verbetering hoor!

Voor de kantoorpolitie.

Rob

Naam Mike van der Burgt
Datum 30-01-2004 17:57:04

Hoi ik ben een collega in opleiding. Ik ben per ongeluk een keer mijn koppel thuis vergeten. Toen kreeg ik dus zo'n nieuwe koppel te leen. Die ze in het nieuwe uniform hebben. Ik was meer bezig met mijn koppel op zijn plaats te houden en hem niet te verliezen dan met AZ.
Veel sterkte met de site.

Groeten Mike

Reactie van beheerder

hallo Mike,
ik heb het ding vorige week ook even mogen uitproberen. Ik kom helemaal terug van mijn eerste opvatting over deze koppel. Ik dacht namelijk dat het een lelijk onding was. Dat is echter niet zo. Het is een verschrikkelijk lelijk onding.

Rob

Naam N. Doeve
Datum 16-01-2004 18:04:37

Hoi, ik ben een collega uit Ede dus regio Gelderland-Midden. Kan alleen maar een ding zeggen. Ik vind het jammer dat het gaat om haute couture. Ben blij dat ik die AT kisten al in mijn bezit heb hahaha. Succes met de site en laten we hopen op een beter alternatief dat wat Remkes ons nu voorschotelt.

Reactie van beheerder

hallo Nick,
Je bent niet de enige. 30 procent van de collega's koopt (meestal voor eigen rekening) Uncle Mike's koppels, hoge kistjes, lekkere truien en warme colletjes.

groetjes,
Rob van Schaik

Naam Chris
Datum 13-01-2004 15:10:57

ik, als agent in opleiding, met mijn negentien jaar ga toch niet in zo'n stijf en lelijk uniform lopen terwijl het oude 'vertrouwde' uniform veel comfortabeler en gebruiksvriendelijker is. tenminste dat is mijn mening hoor. we moesten toch meer 'body' op straat krijgen??. dat zal toch echt niet gaan lukken met deze paspoppenkleding...! ik hoop dat de nederlandse politiek of wie er ook verantwoordelijk voor de toestemming mag zijn twee keer zal nadenken voordat voor zoiets zijn ja-woord zal geven.

Reactie van beheerder

Hoi Chris,
Je mening sluit aan bij de andere vierduizend collega's.

Op dit moment babbelen de vakbonden nog steeds met minister Remkes over de herzieningen. Moed houden. De onderhandelingen gaan zeer stroef, dat zegt wel iets denk ik.

Rob van Schaik

Naam Mike
Datum 13-01-2004 09:37:51

Ik heb al vele malen gereageerd op ons nieuwe uniform. Dat er een nieuw uniform komt is jammer, maar daar kunnen we aan wennen. Maar als het nieuwe uniform er zo uit komt te zien, vind ik dat er nog een keer goed naar gekeken moet worden door de personen die hierover gaan. Ik vraag me af of zij er in zouden willen lopen. Ikzelf niet en met mij nog vele anderen! Ik lees in meerdere mailtjes dat het uniform funcioneel moet zijn, waarom dan toch DIT uniform doordrukken?! Ik zou zeggen, denk er nog eens goed over na en luister naar de mening van degene die op straat werken, ipv degene die achter het bureau zitten!

Reactie van beheerder

Mike,
de mensen die dit verzonnen hebben kunnen er niks aan doen. Ze hebben echt goed nagedacht. Het probleem is alleen, dat het geen ervaringsdeskundigen zijn. Het zijn theoretici en zelden of nooit zichtbaar in een uniform.

Rob van Schaik

Naam Henk Prinsen
Datum 12-01-2004 14:39:24

Sorry, maar dit uniform kan echt niet.
Wanneer de Nederlandse politie hierin gaat lopen, dan neemt straks niemand hun meer serieus. Die cap hoort alleen maar bij het ME-tenue en dan graag alleen maar met het politie-logo. Die lange jassen is geen gezicht, wel warm voor de rug, maar maak er geen kerstboom van, anders kunnen wij straks allemaal zingen: 'schijn een lichie op mij'
De politie moet gezag uitstralen en met deze kleding krijg je echt niet dat effect.
Ik hoop voor de politie dat diegene die het kledingbesluit moet nemen, naar de mensen gaat luisteren op de werkvloer. Dan weet ik zeker dat er een goed werkbaar uniform zal worden ontwikkeld.

Sterkte politie Nederland

Reactie van beheerder

Beste Henk,
bedankt voor je bijdrage. Meer dan vierduizend politiemensen zijn het met je eens. Het besluit over een nieuw uniform is eigenlijk al genomen. Het is alleen jammer dat de werkvloer niet of nauwelijks betrokken is geweest bij het ontwerp. Een echte 'top-down' operatie is het, zonder de ervaringsdeskundigheid van de 'eenvoudige' straatagent te gebruiken.

Rob van Schaik

Naam de cock
Datum 08-01-2004 15:25:50

ik vind deze kleren echt belachelijk die mogen echt niet gedragen worden als uniform want mijn broer is hoofdcommissaris raad van de hooefdcommissaris of zo
maar ja
groeten murat

Naam Guus van Leeuwen
Datum 03-01-2004 18:36:51

Hey,
Ik vind, net als velen met mij, het nieuwe uniform "geen potje". Ik betreur het ook dat er weinig of geen rekening gehouden wordt met de wensen van de uiteindelijke gebruikers. Leven wij in een democratisch land of noemen we het alleen zo..... Ik hoop dat er uiteindelijk toch nog geluisterd gaat worden naar alle bezwaren!
Ik ben als kleine zelfstandige o.a. werkzaam als trainersakteur bij de diverse hulpverleningsinstanties. Hiervoor ben ik nog op zoek naar allerlei soorten (aktuele) uniformen en onderdelen. (politie, brandweer, ambulance) Als iemand nog iets heeft liggen, dan hou ik mij aanbevolen. Mail mij en ik kom het ophalen.
Dus voor mij is het ook niet handig als het huidige uniform verandert..... Sterkte met de akties en hopelijk veel succes.

Reactie van beheerder

Hé Guus,
bedankt voor je bijdrage. Misschien ligt er nog wat in Apeldoorn bij de Dienst Logistiek...

Naam ruud van weerde
Datum 14-12-2003 11:28:09

wat zullen ze vreselijk gelachen hebben achter de ontwerptafel. Ik denk dat de mensen die dit bedacht hebben een wielklemmetje teveel hebben gehad in 1 week..... dit MOET wraak zijn. En dat emkes dit wil doorvoeren laat zien dat jullie er volgens binnenlandse zaken moeten bijlopen als sufferds. Maak je maar vast op voor de hoon van de burgers..... Schandalig, en logisch dat jullie die dingen NIET gaan aantrekken.

Naam natalie
Datum 11-12-2003 21:35:30

Het is een lelijk uniform. Mensen die het ontworpen hebben, hoeven het zeker zelf niet te dragen... Geef ons een uniform wat werkbaar is. Geef iedereen workers ME broeken. Dit straalt tenminste gezag uit!!!! En dat is hard nodig bij de NL politie

Naam Richard Keus
Datum 10-12-2003 11:55:28

Dit is het meest ongelooflijke, lelijkste, gevaarlijkste, totaal geen autoriteit uitstralende uniform wat ik ooit heb gezien ! hoe is dit in vredesnaam mogelijk, de politie wordt al uitgelachen op straat, moeten ze dan ook nog eens hier in gaan lopen ??? dat geloof je toch zelf niet !
Nog een reden om NIET bij de politie te gaan werken !!!!!!!!

Reactie van beheerder

Hoi Richard,
het werken bij de politie is vaak best boeiend, leuk of interessant hoor. Het wordt ons de laatste tijd alleen een beetje moeilijk gemaakt.
En met het door jou zo treffend gekwalificeerde kantoorpak wordt het bijna onmogelijk.....

Naam W,Gosselink
Datum 05-12-2003 10:20:31

De politie heeft al weinig gezag meer over, ga ze dan niet met een uniform opschepen die ook
nog eens afbreuk doet aan hun imago, vooral
die baseballcap is belachelijk. Als het zo door gaat, loopt de politie straks met jeans
en een jack met daarop de naam POLITIE.
Over vervlakking gesproken. Zorg liever dat de boeven die door de politie gepakt worden ook
veroordeeld worden en niet een dag later weer op straat te vinden zijn. Dat is voor de
politie een motivatie om hun best te doen en
voor de bevolking een geruststelling.
En dat alles in een gezag uitstralend uniform.

Reactie van beheerder

Over het nieuwe uniform (en ik citeer uit het rapport van de projectgroep HUNP):

'Een gezagsuitstralend en wervingondersteunend uniform'

Ik heb het ook niet verzonnen.

Naam Jack van Wunnik
Datum 30-11-2003 00:30:14

Nou, dit nieuwe uniform ziet er echt niet uit, het lijkt wel een of ander zesderangs beveiligingsbedrijf ! ( die pet doet het hem helemaal ! ) Het heeft totaal geen uitstraling. Ik hoop voor de rest van de politie dat dit niet ingevoerd wordt !
Groetjes, een oud politie medewerker.

Reactie van beheerder

Je hebt helemaal gelijk Jack.

Naam Ron Tournier (vic...
Datum 22-11-2003 22:07:55

Er komt een landelijke enquete over de politiekleding,vind de politiebond ANPV. Hetzij door het ministerie van BZK, hetzij door onszelf.

In het land waar de vice premier (Th. de Graaff, D66) zich hard maakt voor gekozen burgemeesters wat na een referendum tot stand moest komen zou het toch mogelijk moeten zijn om een referendum te houden over de (functionaliteit van de) nieuwe politiekleding bij politiemensen? Laat onze collega's zelf beslissen of een kledingsstuk aan verandering toe is en of het alternatief goed is. Tenslotte moeten zij er mee gaan werken. Pas dan kan je verder gaan met het doorontwikkelen van het pak. Wij hebben de Minister al gemeld dat wij onze leden gaan raadplegen middels een enquete voordat dit uniform tot stand komt. Uw NEE is ons NEE en andersom, zeker als er politiegeld mee is gemoeid. Dat is democratie. Men kan het dan alleen nog ons door het strot wringen, maar of dat nou past binnen het democratisch bestel van Nederland? Uw bond houdt u op de hoogte.

Reactie van beheerder

hallo Ron,
zoals je via dit medium kunt zien, is er reeds een -niet officiële- enquête gaande. Ruim tweehonderd burgers hebben hun mening gegeven en die verbaast mij niet....

Ik vertrouw volledig op de vasthoudendheid van de vakorganisaties in het algemeen en de ANPV in het bijzonder. Volgens mij zeiden jullie namelijk al 'NEE' toen de rest van de vakbonden nog bezig waren hun strategische standpunten te bepalen. Jullie NEE toen is ons NEE nu.
collegiale groet,
Rob van Schaik

Naam Mario
Datum 22-11-2003 20:19:24

Hallo leuke site
Ook ik ben op zoek naar spullen van het nieuwe uniform, en ik zoek nog patch enn petten van andere politie landen, als iemand wil ruilen hoor ik dat graag via mijn e-mailadres

Naam em
Datum 15-11-2003 13:38:24

hallo, als buur van twee kleine jongens die bij de politie willen, ga ik voor hen alvast een politiejasje maken. heeft iemand wat emblemen te koop of te geef enzo? ik heb zelf fantasie genoeg om het te laten lijken, maar ik moet een goed voorbeeld hebben. bij voorbaat dank, em.

Vorige klachten - adverteren - gratis gastenboek Volgende