Meer halen uit je website? Doe de gratis seo check!

Terug naar Nieuw politie-uniform Bericht schrijven
Bericht 52 t/m 71 van 151
Naam Martin Buurke
Datum 14-11-2003 19:11:05

Mijn naam is Martin Buurke en ik verzamel politiepetten en emblemen.
ik ben op zoek naar ruilmateriaal om te ruilen met collega,s in het buitenland.
Dus gooi het oude uniform niet weg maar neem even contact op.
Mijn verzameling is te zien op mijn website.
Alvast mijn hartelijke dank.

Groeten,

Martin.

Reactie van beheerder

Hé Martin,
als je mij je adres even mailt, stuur ik je wat rommel van het nieuwe uniform.
Zo'n prachtige Noorse Cap met pipostiksels en een handjevol gouden wibraknopen.

Als alle collega's die het nieuwe spul ook 'prachtig' vinden hetzelfde doen, dan kun je de eerste tachtig jaar vooruit met je ruilhandel!

vr.gr.
Rob

Naam Michel
Datum 18-09-2003 15:54:11

Ha die Rob,
Vandaag ben ik bij een ledenraadpleging van een van onze vakbonden geweest.
Deze raadpleging gin over de FLO, ATP en nabestaandenpensioenregeling, CAO en het nieuwe uniform.De opkomst was zeer laag. Is ook begrijpelijk. Want bij de jonge collega's heerst ook het gevoel van....Wat we ook doen, de reering, raad van hoofdcomm. en de politie doen toch wat zij willen. De insteek van deze vakbond m.b.t. het nieuwe uniform is alleen de veiligheid. Niet uiterlijk, draagcomfort en reinigingsgemak, duurzaam etc. Alleen maar veiligheid. Dus als het aan de vakbond licht gaan we dus allemaal eind 2004 begin 2005 in het "LEGO"-uniform de straat op. Hier pas ik voor. Tussen de regels door durft de vakbond dus geen vuist te maken. Ze zeggen dat er niets zonder de vakbonden besloten wordt. Alleen spraken ze zichzelf tegen.
De regering wil ons m.b.t. de CAO op -1 zetten. De insteek van de bonden is 1% +inflatie. Maar we zullen wel op -1 uitkomen. Maar er is nog niets besloten.
Michel

Naam Michel
Datum 16-09-2003 19:36:09

Rob Dhr Stopler gaat woensdag 24 september 2003 het verhaal over het nieuwe uniform meenemen in het debat over het veiligheidsprogramma in de tweede kamer. Ik ben benieuw Rob?

Ik hoop dat alle overige lezers van deze site nu ook gaan 'klagen'/ 'roepen'van we willen niet dat nieuwe uniform. We willen een uniform die door de diender wordt gesteund!

Michel

Reactie van beheerder

Perfect Michel,
heb je een e-mail adres van meneer Stopler (kun je mij persoonlijk mailen)

Rob

Naam Michel
Datum 14-09-2003 12:01:41

Hi die Rob ik heb gisteren een aantal tweede kamerleden een e-mail gestuurd omkamer vragen te gaan stellen aan de minister. Ik begin het wachten een beetje beu te worden.
Ze denken dat ze met onze kunnen spotten dor ons nu al veel te lang aan het lijntje te houden. Ik heb de SP, warom de SP omdat ik de regeringspartijen niet meer vertrouw, gevraagd het een ander te vragen aan de minister.
De SP wil hier gehoor aan geven, maar pas na informtie te hebben ingewonnen bij de vakbonden.

Ik hoop datde SP ons kan helpen

Michel

Reactie van beheerder

hallo Michel,
hetzelfde antwoord heb ik van de SP vorig jaar ook gehad. Sterker nog, men vroeg zich af wat onze vakorganisaties eigenlijk voor ons deden......
groeten,
Rob
ps: heb je het gastenboek van minister Remkes al getekend en verteld wat je van het nieuwe uniform vindt?
Homepage

Naam Marc
Datum 28-07-2003 03:19:49

Hey Rick en Rob!

Nog een vraagje,

Ik heb ergens gelezen dat het lederen jack zoals we die nu kennen in ieder geval in het pakket blijven zitten, is dat waar? Daarnaast heb ik de plaatjes van "Hoe het ook kan " gezien, Man, als het nieuwe uniform er nou zo uitzag dan was er nooit kritiek geweest,( Maar al die Amerikaanse politiekorpsen hebben mooie uniformen, kijk naar die van New York of die van Californié, waarom niet gewoon van hun overkopieren?

En ik moet het echt zeggen, Ik vind het achterlijk dat een politieman een jas aankrijgt die weinig verschil toont met dat van een brandweerjas,( waar the *&%$ zijn die reflector strepen voor? Als je op wilt vallen voor bijv. een verkeersongeluk, dan heb je achterin toch een vest liggen?)

Vriendelijke groet Marc

(PS: Ik weet het... flauw van mij Irak neer te zetten, hoewel... mijn vingertjes zaten echt te jeuken om bij Land Noord-Korea neer te zetten.

Reactie van beheerder

Hoi Marc,

De werkgroep is helder en duidelijk: het leren jack gaat de prullenbak in. Wij hopen dat de vakbonden op dit punt nog enig compromis kunnen bereiken, maar vooralsnog is dat slechts hoop.

Het overkopiëren van dingen die goed zijn wordt gelukkig steeds meer gedaan (holster, vesten), maar helaas is bij het ontwerpen van het nieuwe uniform op oude voet doorgegaan, oftewel de hardnekkige houding om zelf het wiel uit te moeten vinden is geen halt toegezegd. Nu zitten we straks met de gebakken peren...

De brandweerjas waar jij het over hebt is overigens niet door de draagproef gekomen. Dat was dacht ik een probeersel op verzoek van Amsterdam Amstelland, maar dat betrof de parka waar de koppel nog overheen gedragen moest worden. Gelukkig is men daar vanaf gestapt. Of de nieuwe parka c.q. blouson ook van reflectiestrepen zal worden voorzien is mij nog niet ter ore gekomen. Het is in elk geval niet tactisch in veel gevallen.

m.vr.gr. Webmaster Rick

Naam Marc
Datum 24-07-2003 21:57:09

Helemaal top deze site, als niemand anders wat aan dat vage clownskostuum doet, moet iemand het toch doen hé? Keep up the good work Rob en co.

Reactie van beheerder

Goh, leuk zo'n berichtje helemaal uit Irak

m.vr.gr. co (ofwel: Webmaster Rick)

Naam robin
Datum 20-07-2003 16:46:00

Hoi Allemaal,

Ik vind deze site mooi. Dit was het, het was klein maar de volgende keer schrijf ik meer!!!!!!!!!!

Duzzzzz doei

Naam Paul
Datum 10-07-2003 18:43:03

Ey Rob,

Ik merk dat jou langdurende actie niet veel nut gaat hebben. (jammergenoeg)

Ik heb nog wel een paar vraagjes:

Als er zo'n (harde) actie, gaat komen, waarom is dat dan niks voor jou om daarin het voortouw te nemen?

Je mag toch niet aan de je dienstkleding 'sleutelen' ? (gaat zoiets niet op een reprimande van hogerhand uitlopen?!)

Dat ik nu alleen nog maar overhemden MET een pennenzakje en een coltrui met gouden knopen kan bestellen, zijn dat gevolgen van de plannen van het nieuwe uniform?

Voor de rest zou ik zeggen...

afwachten maar enneh ... de wonderen zijn de wereld nog niet uit...

groetjes..

Reactie van beheerder

hoi Paul,
even voor de goede orde: het is niet zozeer MIJN actie, het gaat vooral om het weergeven van REacties van collega's. En naar mijn mening heeft deze site nog steeds nut en komt er nog geen einde aan het bestaan ervan.
Harde acties moeten niet worden georganiseerd door een wijkagent uit Apeldoorn. Daar hebben we onze vakbonden voor.

Sleutelen aan dienstkleding zou niet nodig moeten zijn. Een werkgever is verplicht om te zorgen voor goede arbeidsomstandigheden. Als ik echter via Logistiek schoeisel verstrekt krijg waarmee ik slecht functioneer, dat regel ik (via een omweg) wel de goede schoenen.
En als ik geen normale blouson verstrekt krijg, dan laat ik de parka aanpassen.
Dat lijkt mij al harde actie genoeg.....

Ik mail je nog.
Rob

Naam Lindsey
Datum 08-07-2003 17:30:51

humz ow okeyz ik hou de site in de gaten

Naam Lindsey
Datum 07-07-2003 21:02:50

he rob,

tis nu al een maandje geleden dat ik hier voor het laatst was...was ff benieuwd of je nog iets hebt bereikt in die maand

groetjez Lindsey

Reactie van beheerder

yoo Lindsey,
Status quo op dit moment. De NPB heeft haar leden geraadpleegd en gaat samen met de andere vakbonden in september met de minister om de tafel.
In de Visie-Versa van de dienst Logistiek van het KLPD staan weer mooie positivo verhalen, die waarschijnlijk binnenkort in het Algemeen Politie Blad worden herhaald.
Let ff op de site. Wij publiceren binnenkort een kort interview met een kledingadviseur van het KLPD. Hij zegt: "Het nieuwe uniform wordt écht een verbetering...!"

Rob

ps: poot voor Murphy...!

Naam Rinus de Gier
Datum 06-07-2003 19:02:34

Beste Rob, dit begrijp ik niet. In eerste instantie roep je dat dienders niet hun eigen uniform naar eigen wens aan moeten passen (zie bericht Frans 06-09-2001 12:09 uur en de reactie hierop van zoo, ik zal je helpen berichten 87-91) en nu ga je zelf een schaar in de parka zetten. Wel consequent zijn aub! Gaarne je reactie..

Reactie van beheerder

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Een boze diender ook en dan wordt zijn stabiliteit wel eens wat minder. Eén van de bijverschijnselen is dan inconsequentie.

(je houdt mij en de site overigens wel akelig goed in de gaten... compliment!)

Rob

Naam Rinus de Gier
Datum 05-07-2003 22:36:37

Beste Rob, ik kreeg vandaag Vise Versa in mijn bus en het moge duidelijk zijn, het nieuwe uniform komt eraan, geen discussie over mogelijk. Waar laat ik overigens mijn: portofoon, tasje met mondkapje en latex handschoenen, mijn extra magazijn etc etc. PS waarom organiseer je geen harde actie, gewoon met 36000 dienders dat nieuwe uniform boycotten en het opzeggen van je contributie bij de bond natuurlijk, want die hebben ons ook in de steek gelaten.

Reactie van beheerder

Rinus,
er komt hoe dan ook een nieuw uniform. Dat klopt. Maar over het uiteindelijke kledingpakket is nog altijd geen overeenstemming met de vakbonden, ook al willen de propaganda-makers bij Logistiek, APB en RvHC anders doen geloven.
De NPB gaat niet zondermeer akkoord met het inleveren van de leren blouson en de witte overhemden staan ook ter discussie.
Desalniettemin ben ik ook niet erg optimistisch. En misschien moet er inderdaad wel (harde) aktie komen, maar die kan ik natuurlijk niet organiseren. Als ik mijn parka in 2004 ontvang gaat die rechtstreeks naar een professionele kleermaker en die maakt er een prachtige NORMALE blouson van. Dat is op zich al een harde aktie lijkt mij.
Rob

Naam leon
Datum 15-06-2003 01:58:25

Beste Rob,

Ik wilde alleen even zeggen dat ik vindt dat jij goed bezig bent. Als dat uniform toch komt dan draag ik alleen datgene waarvan ik vindt dat het geschikt is voor het werk dat wij doen . En daarvoor ben ik best bereidt een douw op te lopen. Mischien dat de hoge heren dan snappen dat we dit niet zomaar zullen accepteren.

Oh ja, die Fred lijkt mij zo'n mannetje die 90% van zijn "werk"uren achter zijn bureau zit en de overige 10% in het rookhok of bij het koffieapparaat. Volgens mij is die Fred van hetzelfde volk dat dit belachelijke uniform heeft ontworpen. Totaal niet begrijpend wat wij op straat nodig hebben, omdat ze zelf nooit (meer) op straat werken. Waarom denken die gasten dat ze het wiel weer opnieuw moeten ontdekken. Er zijn zoveel goede voorbeelden bij collega's in het buitenland. Wil je een uniform met uitstraling kijk dan bijvoorbeeld naar de U.S.A. Maar nee, ze ontwerpen er een waarmee je eerder minder uitstraling krijgt dan meer.

Reactie van beheerder

hallo Leon,
dank voor je compliment en je bijdrage in het gastenboek.

Ik heb je een mail gestuurd maar die kwam retour omdat het adres niet o.k. was.....

Rob

Naam Paul ( Amsterdam )
Datum 03-06-2003 13:37:23

Hoewel ik graag anders zou willen, ben ik bang dat Fred wel gelijk gaat krijgen.

Rob, hoe groot acht jij de kans dat t hele plan over 't nieuwe uniform van de baan geveegd gaat worden? ( in procenten )

En hoe groot is de kans dat t HELE nieuwe uniform er gewoon doorkomt.

Als je dan toch aan 't schatten ben, wat is dan de kans denk je dat een gedeeltje wel en een gedeelte er niet doorkomt van 't nieuwe uniform?

( svp geen antwoord in de trant van: Dat ligt aan de collega's en met ze hoevelen zij hun stem laten horen bij de vakbonden )

Reactie van beheerder

beste Paul,
ik ben niet bijster goed in schatten. Maar ik verwacht dat 90 procent van het nieuwe pakket er gewoon komt. Dat betekent echter NIET dat het ook wordt GEDRAGEN...!
Verder hoop ik dat vijftig procent van het HUIDIGE kledingpakket blijft bestaan en eventueel wordt aangepast in de nieuwe kledinglijn (de blousons dus).
Die fietsbandkoppel gooit elke zichzelf respecterende diender meteen in de vuilnisbak en die gladde schoenen zullen de meeste collega's bewaren voor recepties en begrafenissen.

Rob

ps: Fred is met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid één van de twee Freds die in het APB en/of in het Amsterdamse Korpsbericht nogal negatief waren over mijn activiteiten. Hij beschuldigde de webmaster en mij van censuur en dat we alles dat positief was over het nieuwe uniform van de site zouden halen.

Naam Fred
Datum 02-06-2003 15:30:56

Jongens wat maken jullie je druk om een pakketje kleding,
Het hele feest gaat volgend jaar toch gewoon door, of jullie dat nou willen of niet

f.

Reactie van beheerder

beste Fred,
als dit een test is, omdat je misschien verwacht dat we je bijdrage gaan verwijderen, dan moet ik je teleurstellen.

Rob van Schaik

Naam Lindsey
Datum 01-06-2003 22:03:46

tsjah dat is mijn smaak he ..zijn nog duizenden andere jongeren..maarja ik vind het echt lelijk.

Naam Lindsey
Datum 01-06-2003 11:24:52

Euhmz nee hier had ik nog nooit van gehoord.. ..opzich vind ik het zomertenue er wel mooi uitzien, de mouwemblemen vind ik ook mooier.
De cap ziet er echt niet uit met al dat goud eraan. De Parka en blouson vind ik er ook niet uitzien vooral die flap wat moet je ermee
Dan de lavalliere bij de vrouwen wat een vreselijk ding . In het zomertenue lopen lijkt me niet zo erg maar de rest...dan loop ik nog liever in de winter met het zomer uniform want ik vind het er echt niet uitzien

Reactie van beheerder

Een 'worst case scenario' is het slechtste dat je kan overkomen....

Enne, ik ben niet echt verbaasd over je mening. In een interview heb ik Cees den Bakker (woordvoerder NPI) horen zeggen: "Het nieuwe uniform moet tevens wervingsondersteunend zijn"....
Vrije vertaling mijnerzijds: Jonge mensen moeten alleen al vanwege de uitstraling van het nieuwe pak kiezen voor een baan IN dat pak.

Denk niet dat de opzet is geslaagd.

Rob

Naam Lindsey
Datum 31-05-2003 21:46:51

Hey,
Je hebt het vast niet doorgehad maar ik heb veel aan je site gehad. Ik ben namelijk voor school bezig met een presentatie voor te bereiden over jawel dat raad je nooit het nieuwe politie uniform (doe namelijk brugjaar politie). Ik heb alleen nog 1 vraag hebben jullie enig idee wanneer het nieuwe uniform officieel gedragen gaat worden? Of hebben jullie daar zelf ook nog geen antwoord op?! Alvast bedankt..
Groetjes

Reactie van beheerder

hé Lindsey,
ach ja, rampen spreken tot de verbeelding en zijn altijd wel geschikt voor een documentaire of presentatie....
Wel eens van een 'worst case scenario' gehoord?
Dat zou (met betrekking tot de invoering van een nieuw uniform) medio 2004 betekenen....
Wat vind je overigens van het beoogde nieuwe uniform?

suc6 met je studie!
Rob

Naam eray
Datum 29-05-2003 18:37:00

hey rob bedankt trouwens voor je goeie info..
hele fijna dag verder..

ERAY

Naam heeey rickk
Datum 29-05-2003 12:44:48

hey rick hoe gaat ie...
jah hoor je hebt gelijk dat ie huidige uniform veel beter is. maar als de politie agenten het huidige uniform beter vinden waarom hebben ze dan die nieuwe uniform gemaakt. en oja! rick ik heb nog een vraagje
ik ga deze jaar beginnen met (mbo) administratie opleiding. en ik wil ook gaan soliciteren voor politie en het lijkt mij echt wat hoor.. en trouwens vanaf toen ik 8-9 jaar was wou ik altijd een agent zijn.... maar ik ben er bijna aan het deur van politie dus en ik ga het ook doen. maar als ik bijvoorbeeld niet aan m,n mbo diploma kan komen kan ik dan nog soliciteren?.. maar jij lijkt mij echt een aardige meneer.

ERAY

Reactie van beheerder

Yoo Eray,
Rick is inderdaad een aardige meneer. In tegenstelling tot de heren die ons deze zinloze vernieuwing door de strot willen duwen. Heb ik meteen je vraag beantwoord: de agenten ZELF zijn niet of nauwelijks betrokken geweest bij de plannen voor een nieuw uniform.
Als ik jou was zou ik eerst m'n MBO-studie doen. En daarna beslissen of je bij de politie gaat werken.
Groeten,
Rob van Schaik
(regelmatig aardig)

Vorige klachten - adverteren - gratis gastenboek Volgende